7 Faktaa Formula 1 -autoista

Formula 1 -kausi on jälleen startannut ja ensimmäisen osakilpailun Australian GP:n kolmen kärkeen ajoi ensimmäisenä Vettel, toisena Hamilton ja kolmantena Räikkönen.

Räikkönen pääsi näyttämään jälleen temperamenttista puoltaan antamalla klassikoksikin muodostunutta kirosanoilla viljeltyä palautetta kisainsiröönilleen Carlo Santille, saadessaan epäselviä taktisia ohjeita kilpailun loppupäässä.

Lähetystä katsoessa ei voinut taas kuin ihmetellä äärimmäisyyksiin vietyä insinööriosaamista autojen paahtaessa parhaimmillaan yli 350 kilometrin tuntinopeudella, ja ajateltiinkin tehdä blogimme avaus listaamalla mielenkiintoisia faktoja F1-autoista.

7 Faktaa F1 -autoista

1. Kilpailukykyisen F1-auton hinta on keskimäärin 8,2 miljoonan euron luokkaa, kun The Times lehden mukaan taas koko tallin pyörittämiseen vaaditaan noin 217 euroa kaudessa. Näistä kuluista tallit kattavat noin 40% sponsorisopimuksilla.

2. Nopeimpien varikkomiesten käsittelyssä F1-auton renkaiden vaihtoon kuluu parhaimmillaan vain noin kolme sekuntia.

3. F1-auton ratti voi maksaa 30 000 – 50 000 Yhdysvaltain dollaria. Ratti sisältää noin 120 toimintoa ja painaa vain 1,4kg.

4. Kaudella 2017 huippunopeuden kellotti Ferrarin S. Vettel luukuttamalla mittariin jopa 362,2 km/h.

5. Matalaprofiilinen f1 auto painaa kuljettajan kanssa ilman bensaa keskimäärin vain 700kg. Henkilöautojen paino on tyypillisesti 2000kg:n luokkaa.

6. Formulat voivat kiihdyttää 0-160km/h ja hidastaa takaisin nollaan, vain neljässä sekunnissa.

7. F1 auton jarrulevyt on tehty erityisvalmisteisesta hiilikuidusta, ja levyt voivat kuumentua äärimmillään 1,200 celsiukseen – samaan lämpötilaan mitä sula laava on.

Jos tahdot päästä seuraamaan juuri alkaneen kauden suoria lähetyksiä televisiosta, eikä sinulta löydy vielä C More kanavapakettia, käy tutustumassa meidän ratkaisuumme Maxivision boxiin: maxivision.fi